Marián Gáborík pomohol Rangers zdolať Boston

21.01.2012 Celý región

NEW YORK 21. januára (WEBNOVINY) - Slovenský útočník Marián Gáborík rozhodol o triumfe svojho tímu New York Rangers v sobotňajšom súboji zámorskej hokejovej NHL na ľade obhajcu Stanleyho pohára z Bostonu.

Trenčiansky odchovanec najprv upravil v 35. min na 2:1, no Bruins dotiahli duel do predĺženia.

V jeho závere, štyri sekundy pred koncom, prekonal fínskeho brankára Raska opäť slovenský krídelník a právom sa stal prvou hviezdou zápasu, v ktorom si okrem dvoch pripísal na svoje konto päť strelecký pokusov, dve trestné minúty a jednu plusku. Kapitán Bostonu sa bodovo nepresadil.

V ďalšom sobotňajšom súboji zvíťazila Philadelphia v New Jersey 4:1. Flyers už v úvodnej tretine prišli o skúseného útočníka Jaromíra Jágra, obranca "letcov" Andrej Meszároš nebodoval.

Český hokejista Jaromír Jágr z Philadephie Flyers nedohral sobotňajší duel NHL proti New Jersey Devils pre zranenie dolnej časti tela. Na ľade strávil viac ako tri minúty počas štyroch striedaní, no po zranení odstúpil z duelu. Je pravdepodobné, že si obnovil zranenie slabín, ktoré ho trápilo počas jeho kariéry a aj tejto sezóny.


Crosby vyhľadá odbornú pomoc

Hokejový klub zámorskej hokejovej ligy NHL Pittsburgh Penguins v sobotu oznámil, že jeho kapitán Sidney Crosby, ktorý sa už viac ako rok trápi pre symptómy otrasu mozgu, odcestoval do Kalifornie za neurologickým špecialistom. "Sidney navštívi jedného z najlepších odborníkov. Snaží sa vyliečiť a toto je ďalší spôsob," povedal generálny manažér klubu Ray Shero. Dvadsaťštyriročný Kanaďan nehral od 5. decembra a v tejto sezóne vynechal už 39 duelov.

Výsledky - sobota:
Boston - New York Rangers 2:3 po predĺžení (0:0, 2:2, 0:0 - 0:1) - Marián Gáborík (NYR) 2+0



New Jersey - Philadelphia 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)


 

Vyberte región